Kiang

6. února 2015 v 5:37 | Niky |  Zvířata info

Kiang



Je větším druhem asijského osla a společně se zebrou Grévyhoje největším divokým zástupcem čeledi koňovitých.
Obývá horské stepi Tibetské náhorní plošinyv nadmořské výšce až 5000 m n.m.
Kiang je divoký osel vzhledem podobný spíše domácímu koni než oslu.
Kiangové žijí v malých stádech vedených starou klisnou, obvyklý počet jedinců v jedné skupině je 5-20.
Hřebci bývají samotáři nebo se sdružují do mládeneckých stád.
Kiangové jsou aktivní hlavně ráno a večer. Jejich potravou je tráva, slanomilné byliny, listy a větvičky keřů.



Kiang:





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 vikabarbie vikabarbie | Web | 6. února 2015 v 18:24 | Reagovat

Je krásný :)  A inač písala som ti na blog že si ma pridaj do menu .Prečo si si ma napridala? Možno si mi odpísala,neviem.Už sa nepamatam do akeho članku som ti to pisala :)

2 vikabarbie vikabarbie | Web | 6. února 2015 v 18:25 | Reagovat

A máš super blog :)

3 style-by-baru style-by-baru | Web | 9. února 2015 v 13:44 | Reagovat

Je krásný!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama