Linsang skvrnitý

22. února 2015 v 5:26 | Niky |  Zvířata info

Linsang skvrnitý

Tato štíhlá šelmička se pohybuje ve větvích stromů hladce jako rtuť a s neuvěřitelným půvabem a čilostí.
Linsang skvrnitý využívá zatažitelné drápy k přidržování a ocas k udržování rovnováhy a jako brzdu při šplhání.
Žije samotářsky a objevuje se hlavně v noci, má velké oči, přizpůsobené k nočnímu vidění.
Tmavé skvrny na oranžové srsti a pruhovaný ocas ji dobře maskují. Sestupuje i na zem, ale hlavně šplhá po stromech a když spí, ovíjí si ocas kolem těla.
Linsang skvrnitý se plíží ke kořisti a zabíjí ji kousnutím do týla.
Délka těla se u dospělých jedinců pohybuje v rozmezí 37-43 centimetrů, délka ocasu 30-36 centimetrů, hmotnost se pohybuje od 500 až do 800 gramů.
Linsang skvrnitý obývá ve volné přírodě jižní a jihovýchodní Asii; konkrétně horské lesy a křoviny, ale i porosty na nižších kopcích.

Samec linsanga je dvakrát větší než samice. Zajímavé je, že nevydává typický silný pach jako jiné cibetky.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Marča Marča | Web | 22. února 2015 v 11:17 | Reagovat

děsivý ale zároveň roztomilý :) :D

2 Mirco Mirco | Web | 22. února 2015 v 12:05 | Reagovat

tak totosom este nikdy nevidel :O

3 Dáda Dáda | E-mail | Web | 22. února 2015 v 14:12 | Reagovat

Týýýjo, to je opravdu zajímavé zvířátko =) Přiznám se, že jsem o něm tedy nikdy neslyšela, ale působí roztomile =)

4 cres-diary cres-diary | Web | 22. února 2015 v 17:24 | Reagovat

Tak o tomto zvieratku som ešte nepočula, ale vyzerá teda zaujímavo. :)

5 Allex Allex | E-mail | Web | 25. února 2015 v 16:46 | Reagovat

O takovém zvířeti jsem ještě nečetla ani neslyšela. Ale je super (takovej ťuťuňuňu.) :DD :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama