Avahi vlnatý

7. března 2015 v 8:12 | Niky |  Zvířata info

Avahi vlnatý

  • Je primát z čeledi indriovití.
  • Své jméno získal podle svého poplašného křiku, který zní jako "ava-hi".
  • Dorůstá velikosti 63-85 cm a váhy kolem 1 kg.
  • Žije na východě Madagaskaru ve skupinách o 2-5 členech, které tvoří rodičovský pár s mláďaty.
  • Živí se listím, ovocem, kůrou, někdy i květy.
  • Má huňatý kožich, díky kterému získal své jméno.
  • Jeho zbarvení je šedohnědé.
  • Má velké oči, což naznačuje, že se jedná o druh s noční aktivitou.






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sárča Sárča | Web | 7. března 2015 v 10:18 | Reagovat

Ten je vážně rozkošný! :)
Jinak dodatečně moc gratuluji k 3000+ návštěvám!:)

2 Nicole Nicole | Web | 7. března 2015 v 11:38 | Reagovat

Dobre Niky email mi prišiel :) som rada že to neponáhľa, lebo aj tak už tento víkend nemám čas.. :) takže sa do toho pustím až budúci :) keby som ešte mala nejaké otázky píšem  :)

3 Kimmi Kimmi | Web | 7. března 2015 v 11:40 | Reagovat

Další zvíře, které vidím poprvé.. je rozkošný :)

4 Na†hali Na†hali | Web | 7. března 2015 v 19:43 | Reagovat

Je úplně hrozně ňuní :3. Na tý první fotce mi připomíná Morta z Madagaskaru :D.

5 Mirco Mirco | Web | 8. března 2015 v 13:29 | Reagovat

su zlatunke :) nepocul som o nich este

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama