Kivi hnědý

12. září 2017 v 14:20 | Nikol

Kivi hnědý

  • Kivi je nelétavý pták s noční aktivitou.
  • Vyskytuje se pouze Novém Zélandu.
  • Má vynikající čich, zrak je však slabý.
  • Je také skvělý běžec.
  • Živí hlavně červy a larvami hmyzu.
  • Žije v párech, partneři spolu zůstávají po celý život.
  • Samice klade většinou jen 1 vejce do společně vyhrabané nory.
  • Na vejci sedí pouze samec kolem 75 dní.
  • Po celou dobu sezení nepřijímá potravu, ztratí tak až třetinu své hmotnosti.
  • Zhruba po čtyřech až šesti týdnech po vylíhnutí mláděte může samice snést nové vejce.
  • A je hodně ohrožený druh, hrozí mu vyhynutí. (Především kvůli přistěhovalcům)

  • Zajímavosti:
  • - samička je o něco větší než samec
  • - název kivi pochází z maorského slova, které popisuje jeho pronikavý hlas.

NOVĚ JEJ MŮŽETE VIDĚT I V ZOO ZLÍN!! Jako v jediné zoo české republice! Pokud tam přijdete ráno a nebo večer, máte šanci jej i vidět. Bohužel, ve dne spí a zanechali mu přirozené prostředí. Ale má v noře kameru a můžete jej vidět - jak spí.
Je v novém malém úseku Nový Zéland :D


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama